El dilluns 2 de gener del 2017, dia del centenari de la Revolta dels Burots, que es considera un dels episodis més singulars de la història d'Artés, ja que va suposar l'enderroc del caciquisme, no serà festa local al municipi tal com proposava la comissió que organitza la celebració. Així ho va descartar el ple municipal celebrat aquest dijous, en el qual es van votar els festius locals de l'any vinent.

Tant ERC, que governa a l'Ajuntament amb un pacte amb la CUP, com CDC, a l'oposició, van votar a favor de mantenir com a festius el dilluns i dimarts de la festa major (el 4 i 5 de setembre) i no canviar una d'aquestes dates pel 2 de gener perquè consideren que hauria fet falta consultar el municipi abans de canviar les festivitats locals (vegeu desglossat).

Per la seva banda, la CUP va votar en contra dels festius proposats perquè era partidària de fer festa el 2 gener per tal de donar "rellevància institucional" a la celebració del centenari de la revolta per "honorar la història, crear coneixement col·lectiu i fer poble".