Súria, Cardona i Solsona promouen junts els seus nuclis històrics

Els tres municipis posen en marxa un paquet turístic que inclou les visites guiades als seus centres patrimonials

15.08.2016 | 07:34
Els alcaldes de Solsona, Súria i Cardona firmant l´acord de promoció conjunta
Els alcaldes de Solsona, Súria i Cardona firmant l´acord de promoció conjunta

Tres dels municipis que ressegueixen la vall del Cardener, Solsona, Cardona i Súria, han rubricat aquest divendres el conveni per crear un paquet turístic conjunt amb l'objectiu de promocionar els seus nuclis històrics. La iniciativa, anomenada 'Resseguint el Cardener', ofereix un pack de visites guiades als tres municipis per un preu de 10 euros.

Els visitants poden adquirir el nou producte turístic a les oficines de turisme de qualsevol dels tres municipis o bé a través del portal entrades.cardonaturisme.cat. L'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, ha detallat que aquest conveni «marca l'inici» d'una col·laboració entre els tres municipis que tenen com a nexe d'unió el riu Cardener i que compten amb tres centres històrics «molt important i potents».

Els tres batlles han coincidit a afirmar que aquesta col·laboració permetrà atraure més visitants al territori i, sobretot, que facin una estada més llarga. En aquest sentit, Canudas ha apuntat que Súria «no és especialment coneguda turísticament i, per tant, la col·laboració amb altres municipis, sobretot amb Cardona que és un pol d'atracció molt potent, ens permetrà beneficiar-nos de la rebuda de visitants».

Tot i que Cardona compta amb punts d'interès turístic molt destacats com la muntanya de sal o el Castell, que reben anualment milers de visitants, el batlle del municipi, Ferran Estruch, ha destacat que aquest conveni els permetrà promocionar una part de la població on hi acudeix menys gent com és el centre històric. «Al centre és on hi tenim el comerç i la vida del poble i, per tant, ens interessa molt promocionar-lo», ha destacat Estruch.

Fa poc més d'un any els municipis de Cardona (Bages) i Solsona (Solsonès) creaven un ens pioner a tot el país que tenia per objectiu la dinamització econòmica i social de les dues poblacions a través de la col·laboració publicoprivada. Es tracta de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i que, fins ara, ha dut a terme diversos projectes relacionats amb l'ocupació, el turisme o el comerç. En aquest sentit, el batlle de Solsona, David Rodríguez, ha apuntat que «els territoris funcionen com funcionen i tenen unes dinàmiques pròpies i, per més que es vulgui retallar administrativament, els territoris es mouen i es creen sinergies malgrat les divisions de comarques o províncies». Per això, Rodríguez ha apuntat que els municipis han d'aprendre a fer «divisions administratives i territorials que siguin permeables i flexibles». De fet, el batlle de Súria ja ha avançat que el municipi no descarta col·laborar amb Solsona i Cardona en d'altres àmbits que no siguin el turístic.

«A Súria creiem en la col·laboració entre municipis i podem treballar junts en moltes qüestions perquè tots hi sortim guanyant», ha detallat Canudas. El batlle ha apuntat que «sembla que sempre estiguem enfocats a mirar cap a Manresa, però creiem que amb Cardona i Solsona també ens uneixen moltes qüestions que s'han d'anar materialitzant i aquest és el primer pas».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La imatge de la Moreneta col.locada dalt del cim del Cavall Bernat
La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

El vi de tina espera cellers que s´hi engresquin per ser una marca del Bages

Roqueta Origen presenta la quarta anyada del vi de tina que es cultiva a Mas Arboset

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Solidaritat dels bombers del Pirineu a l´Himàlaia

Membres dels cossos muntanyencs de la Catalunya Central viatjaran a la zona del Nepal afectada per...

Enllaços recomanats: Premis cinema