Sant Vicenç buscarà línies extraordinàries d'ajuts pels danys dels aiguats del juliol

Tècnics municipals estan fent una valoració dels desperfectes mentre es treballa en la seva reparació

05.08.2016 | 14:15
Desperfectes ocasionats al camí del Clot del Tufau
Desperfectes ocasionats al camí del Clot del Tufau

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet recorrerà a línies extraordinàries d'ajuts per poder sufragar els danys ocasionats pels aiguats del 22 de juliol passat, que van afectar l'entorn de la riera de castellet, i especialment el camí del Clot del Tufau. Un cop els tècnics municipals hagin acabat de quantificar els desperfectes, es farà un informe amb els elements que s'han fet malbé i el consistori sol·licitarà ajuda a les administracions, considerant que es tacta d'una situació d'emergència causada per una catàstrofe natural.

La pluja del 22 de juliol va sorprendre amb un aiguat intens que va deixar 115 litres per metre quadrat en poc més d'una hora. Això va provocar un creixement sobtat de la riera de Castellet que va afectar el tram del camí del Clot del Tufau que uneix les masies del Clot del Tufau i el barri de la Farinera. Això va obligar l'Ajuntament a actuar amb rapidesa, primer per recuperar el subministrament d'aigua, i també es va començar a escampar grava sobre les parts del camí que van quedar sense paviment per poder garantir l'accés dels veïns als seus domicilis. En aquest temps, els guals també han estat netejats de sediments per afavorir que l’aigua de la riera pugui discorre lliurement, i els tècnics ja han pogut connectar el sanejament del polígon del Clot del Tufau a la xarxa de clavegueram. A més, s’ha restablert el servei d’aigua a Can Xesc i a diferents masies de tot l’entorn.

L’aiguat va provocar una forta crescuda de la riera de Castellet, que va causar importants desperfectes en el ferm asfàltic del camí del Clot del Tufau, que ha estat arrencat en diferents trams. A més, els elements de senyalització i seguretat existents han estat arrencats per la força de l’aigua i la canonada procedent del dipòsit d’aigua de Castellet es va trencar. Els tècnics també han detectat nombroses arquetes de registre i alguns pous de la xarxa de sanejament fets malbé o completament desapareguts. L’asfalt del camí del Clot del Tufau que va resistir la força de l’aigua ha quedat brut de vegetació i ple de sediments en alguns trams.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Imatge d'una de les bicicletes
Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

Els republicans acusen el govern local de crear un impost a l'ombra apujant una recaptació que ja...

L´ovni de Montserrat que venia de França

L´ovni de Montserrat que venia de França

Consulta l'expedient sencer d'un dels casos que més llegendes urbanes ha generat i que acaba de...

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

L'Ajuntament encara no ha definit quina utilitat es donarà al solar que quedarà buit

Enllaços recomanats: Premis cinema