Sallent ja té a punt el programa d'actes de la festa major, que se celebrarà del 19 al 12 de setembre, i que aprofitarà l'espai rehabilitat de l'antic escorxador per ubicar bona part de les activitats nocturnes que es faran, amb la voluntat per part de l'Ajuntament d'allunyar el soroll del centre del poble. La resta del programa es desenvoluparà majoritàriament a l'aire lliure, i en espais del nucli antic propers a l'Ajuntament.

L'edició d'enguany s'estrenarà amb un pregó a càrrec del nou Esbart Vila de Sallent el divendres 9 de setembre a les 9 del vespre a la plaça de la Vila. Entre les principals novetats que presenta el programa d'enguany, destaquen una festa de l'escuma seguida d'una sessió musical el mateix divendres 9 de setembre a la nit, i una festa Holi, amb espectacle de colors, diumenge al vespre. Totes dues activitats es faran a l'escorxador, com també el concurs de paelles de dissabte a la tarda i la Nit Jove, també dissabte, amb DJ JuanMa i altres discjòqueis sallentins.

Més enllà dels concerts adreçats al públic més jove, la música tindrà un pes destacat en el programa d'actes, i fora de l'antic escorxador. N'hi haurà per als més petits, amb l'actuació del grup Macedònia, que commemorarà el 10è aniversari del Consell d'Infants de Sallent, i per als més grans, amb els concerts i balls de nit de les orquestres Rosaleda, Juniors i Sarturn. Per la seva banda, Hotel Cochambre amenitzarà el ball de confeti que tancarà la festa major la nit de dilluns després de l'espectacle piromusical que s'haurà fet al Pont Nou.

Coincidència amb la Diada

Teatre, exposicions i tornejos també tindran presència a la festa al llarg dels quatre dies de programa, així com la de castelleres i de gegants, en aquest cas diumenge al matí.

Precisament, el diumenge 11 de setembre la festa major coincidirà amb la Diada Nacional de Catalunya, i inclourà un acte institucional amb ball d'homenatge al Parc Municipal Pere Sallés, i que tindrà la col·laboració de la Coral Nova Harmonia, el Consell d'Infants i l'Esbart Vila de Sallent. L'ANC també organitzarà autocars per assistir a un dels actes centrals de la Diada que es farà a Berga.