Talamanca: Un castell que busca comprador

La propietat de la fortificació té el monument a la venda per 1.700.000 euros

17.09.2016 | 07:42
Talamanca: Un castell que busca comprador
Talamanca: Un castell que busca comprador

1.700.000 euros. És el que val comprar el castell de Talamanca, segons un anunci que publicita una agència immobiliària de Barcelona. L´històric monument, declarat bé cultural d´interès nacional, és propietat d´una família barcelonina que el va adquirir als anys seixanta del segle passat i ja fa temps que té la intenció de vendre´l. De moment, però, no es té constància que hi hagi cap comprador interessat en el castell, que té una zona visitable que inclou el Centre d´Interpretació de la Batalla de Talamanca.

L´alcalde del municipi, Josep Tarín, assegura que el consistori està al corrent de la intenció de la propietat de vendre el monument des de fa una desena d´anys, quan l´Ajuntament hi va arribar a un acord per iniciar les visites que es fan a un part de l´equipament. L´alcalde considera que «és molt difícil que surti algun comprador perquè val molts diners i, a més, s´hi haurien de gastar la mateixa quantitat o més per posar-lo en marxa perquè fa almenys 20 anys que no s´hi fa res».

Segons Tarín, «per anar bé l´hauria de comprar l´administració, la Generalitat o la Diputació». De fet, com que es tracta d´un equipament protegit perquè és un bé cutural d´interès nacional, Tarín assegura que l´administració pública té el dret de tempteig i retracte i, per tant, «si hi ha un comprador en ferm s´ha de consultar l´administració si el vol adquirir o no», apunta.

L´oferta sobre la venda del castell es pot veure a l´aparador de la immobiliària Carolina Martí de Barcelona. El text de l´anunci de l´agència el definex com a «singular capritx arquitectònic amb una superfície construïda de 1.600 metres quadrats, repartits en una quinzena d´habitacions, sales, bodega, diverses terrasses i piscina pròpia». L´anunci diu també que «l´estat de conservació actual és òptim»i dóna detalls de la construcció com ara que «l´acabat interior és de pedra natural tallada, el terra de marbre o granit i la fusteria interior és de fusta natural de l´època».

Des dels anys 60, el castell de Talamanca és propietat de la família barcelonina Yoldi, que el va comprar com a lloc d´estiueig. El pare de l´actual propietària va ser qui el va adquirir a l´antic amo, Carles Ventura, que va ser l´encarregat de reconstruir-lo els anys 50.

Des de l´any 2012, la sala d´armes del castell acull el Centre d´Interpretació de la Batalla de Talamanca i la Guerra de Successió. El centre presenta espais expositius dels materials trobats en les excavacions i una sèrie de materials audiovisuals i interactius, com un ordinador que reconstrueix la batalla en 3D i un vídeo. Va ser una de les actuacions incloses dins el projecte Viure al Poble. A banda del centre d´interpretació, la visita al castell inclou altres dependències com el celler i es pot fer els diumenges i festius a les 11, a les 12 i a la una del migdia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navarcles retira el projecte del porta a porta per manca de consens polític

El ple municipal havia d'aprovar dimarts el plec de condicions del concurs per adjudicar el servei

ERC de Sallent demana garanties de seguretat en el projecte de la nova residència d´avis

Els republicans reclamen informes de la Generalitat que avalin la construcció en una zona inundable

Ametllers i Collbaix de Sant Joan seran al programa de renovació pedagògica

L'institut Cardener, del mateix municipi, és un dels 25 centres impulsors del projecte Escola Nova...

La quarta Festa Solidària de Súria compta amb la col·laboració de prop de 200 persones

La quarta Festa Solidària de Súria compta amb la col·laboració de prop de 200 persones

L'acte fa una crida a participar en les accions solidàries de suport a les persones més desfavorides...

Enllaços recomanats: Premis cinema