La secció local d´Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Vicenç de Castellet va iniciar ahir els actes de celebració dels seus 40 anys d'història, amb un emotiu homenatge als fundadors i als presidents que hi ha hagut al capdavant de les diferents executives locals. El tret de sortida de l'aniversari va concentrar unes 140 persones a l'Auditori Maria Carme Grauvilardell, que van poder escoltar l'experiència de tres dels fundadors d'Esquerra Sant Vicenç, Valentí Carrera, Daniel Pous i Joan Sardà (també ho van ser Froilà Roig i Joan Subirana, ja morts) l'any 1976, en uns moments polítics incerts i amb la democràcia tot just iniciada.

L'acte va ser presentat pel president local actual, Aleix Lafont, i la diputada al Parlament i portaveu del grup municipal, Adriana Delgado, que van destacar la importància de conèixer la història del partit i reconèixer l'important paper de les persones que van encapçalar el projecte republicà i independentista amb anterioritat. Al final, representants en el passat i en l'actualitat d'ERC a Sant Vicenç es van trobar a dalt de l'escenari, on els fundadors van bufar les espelmes del tradicional pastís.

Les activitats del 40è aniversari continuaran aquesta setmana, en el marc de les Jornades Independentistes, que arriben a la 4a edició i que a partir d´ara rebran el nom de Memorial Jaume Masats.

Programa Jornades Independentistes / Memorial Jaume Masats:

Del 19 al 24 de setembre: Exposició "40 anys de republicanisme a Sant Vicenç de Castellet", a l´Espai Ateneu.

Dijous 22 de setembre, a les 20h: Xerrada "Nou país, nous horaris", amb Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la reforma horària i diputat al Parlament per Junts pel Sí, a l´Auditori M. Carme Grauvilardell.

Dissabte 24, a les 12h i a les 14h: Visita a l´exposició de l´Espai Ateneu i dinar-xerrada amb Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés de Madrid, a la sala Cal Soler (amb inscripció prèvia).