L´Ajuntament concedirà ajuts des de 600 euros fins a un màxim de 2.000 euros per a la creació de noves activitats econòmiques a Cardona. La Regidoria de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Cardona continuarà gestionant un fons de 15.000 euros destinat a fomentar l´emprenedoria i a incentivar la creació de noves activitats econòmiques al municipi.

El programa, que ja és el quart any que es desenvolupa a Cardona, consta de dues línies de subvencions. La primera línia preveu la concessió d´ajuts econòmics a aquelles activitats de negoci de nova creació que s´implantin en locals de planta baixa als nuclis antics de Cardona i la Coromina, mentre que la segona línia d´ajuts es destinarà a les noves activitats econòmiques que s´instal·lin al municipi.

L´ordenança reguladora dels ajuts preveu, per la primera línia, la concessió d´un ajut del 50% del pressupost fins a un màxim de 1.200 euros per sol·licitud i, per la segona línia, un ajut del 50% del pressupost fins a un màxim de 600 euros. A més ambdues línies de subvenció es podran completar fins a 800 euros més segons la inversió realitzada per l´obertura de la nova activitat empresarial, la creació de llocs de treball o el lloguer o compra d´un local.

Amb aquest programa d´incentius, des de l´any 2013 s´han concedit un total de 27 subvencions per al foment de l´emprenedoria i la implantació de noves activitats econòmiques a Cardona i la Coromina.

Enguany, els nous emprenedors que hagin iniciat la seva activitat econòmica durant el 2016 al municipi, podran sol·licitar aquests ajuts presentant la documentació corresponent al Registre de l´Ajuntament de Cardona abans del 31 de desembre.