El grup municipal d'ERC, a l'oposició de l'Ajuntament de Sallent, ha votat en contra de l'aprovació inicial del projecte de la nova residència perquè no està d´acord «en la seva ubicació, la Fàbrica Vella, una zona inundable» i perquè «no hi ha cap informe de la Generalitat que doni garanties de seguretat en aquesta obra».

ERC ha anunciat que presentarà al·legacions al projecte «i exigirem els informes pertinents de la Generalitat, perquè considerem que és una imprudència temerària construir en zona inundable un equipament d'aquestes característiques». Segons els republicans, «si la Generalitat signa els informes, de manera clara i sense ambigüitats» el seu grup «no s'hi oposarà». ERC puntualitza que està d´acord en «la necessitat d'una nova residència a Sallent, en un lloc segur i sense posar en risc la vida dels residents».

Per la seva banda, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, ha assegurat que el consistori ja disposa de diferents informes sobre la inundabilitat i que «el sistema constructiu al qual s'han adaptat els redactors del projecte ja preveuen les limitacions que estableix l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)». Saldoni ha apuntat que abans de fer l'aprovació definitiva, hi ha previst fer una sessió pública on s'exposaran les al·legacions i la seva resposta i on es preveu la presència de l´ACA.

D'altra banda, els republicans destaquen «l'elevat cost econòmic» de la construcció de la nova residència degut «al tipus de fonamentació, materials i el mur de contenció que s´han de construir en un sòl on a un metre sota terra s'hi troba molta aigua». Tot això, asseguren, «encareix molt el projecte de construcció» amb la qual cosa «el municipi de Sallent quedarà hipotecat per molts anys i anirà en detriment d'altres necessitats».

ERC assegura que ha proposat «alternatives viables per a ubicar la residència en un espai segur i econòmicament assequible i adequat a les necessitats de Sallent» que «l'equip de govern no ha tingut en consideració». Un d'aquests espais és a davant del pavelló, on hi ha l´estructura de formigó dels pisos de la Fàbrica Nova i el solar que queda per edificar.

Un altre factor que preocupa a ERC, és la proximitat de la residència amb cal Carrera, dos espais «incompatibles en quan als usos i el soroll». Per tot plegat, el grup municipal considera que «la construcció d'aquest equipament, tant necessari per al poble, ha de tenir el consens de totes les forces polítiques per tirar-lo endavant».