A través d´unes pancartes amb els lemes «A l´insti, comptem amb tu» i «A l´escola, comptem amb tu», el Consell Comarcal del Bages i l´Ajuntament de Manresa volen cridar l´atenció dels escolars de la comarca i les seves famílies sobre la importància d´assistir a classe i prevenir així l´absentisme escolar. El tret de sortida simbòlic a la campanya es va donar ahir al migdia a l´institut de Navarcles on es va penjar la primera lona i es va fer un col·loqui entre els delegats de classes i diferents representants polítics.

La campanya, que està pensada especialment per als darrers cursos de primària i els joves de secundària i les seves famílies, vol dinamitzar i sensibilitzar tots els agents sobre la importància de l´èxit escolar com a factor de cohesió social, i que els infants, joves i les seves famílies donin valor al fet d´anar a l´escola.

L´inici de la campanya també va posar de relleu que el fenomen de l´absentisme escolar al Bages no és numèricament elevat i no hi ha casos greus, llevat d´alguns de puntuals. Tot i així, destaquen també que el fenomen sovint va acompanyat d´altres indicadors de risc social i de la possibilitat d´abandonament escolar prematur i processos de precarització i exclusió del món laboral dels adolescents absentistes.