El col·lector de salmorra va tenir ahir un nou vessament, al terme municipal de Sallent, que no va arribar a alterar els nivells de salinitat de l'aigua del riu Llobregat, segons van informar fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua.

L'ACA va rebre l'avís de la incidència cap a les 11 del matí. Tan bon punt se'n va tenir coneixement, un inspector es va desplaçar fins al lloc dels fets, i un cop allà va poder comprovar que la incidència no es va produir per un trencament de col·lector, sinó per una fuita en una bomba soterrada que transporta salmorra a la bassa de regulació de Sallent. Fetes les comprovacions, es va reparar l'avaria.

Paral·lelament, l'ACA va fer un control de la qualitat de l'aigua al torrent de Soldevila, el més proper al punt d'incidència, i tot i que es va constatar un lleuger increment de la salinitat, fonts de l'ACA van assegurar ahir que els nivells tornaven a la normalitat quan l'aigua arribava al riu Llobregat, on no es va detectar cap afectació sobre la vida piscícola.

L'ACA farà més inspeccions en les properes hores per verificar que la incidència està del tot resolta.