L´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet recuperar aquesta tardor la presència de l´agent cívic i informador a peu de carrer per millorar la recollida selectiva al municipi. El consistori reforça la presència d´aquesta figura a la via pública que informa veïns i veïnes, rep els seus suggeriments i els resol dubtes i preguntes que puguin sorgir al voltant del reciclatge. L´Ajuntament vol ajudar a millorar els índex de recollida selectiva del municipi que se situen en el 33% aproximadament, per sota de la mitjana de la comarca que és del 40%. En paral·lel, es vol evitar l´abandonament indiscriminat dels voluminosos a la via pública. El consistori ha detectat un augment d´aquestes actituds incíviques durant les darreres setmanes. Fins ara, l´agent cívica i informadora ambiental ha visitat un centenar d´habitatges a la zona de la Plaça de l´Ajuntament i el carrer Maria Gimferrer.

Amb aquestes accions la regidoria de Medi Ambient de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet dóna un nou impuls a la campanya 'Què hi va a cada contenidor' que va estrenar a principis d´any. Un dels objectius de la iniciativa és incidir en la recollida de la matèria orgànica i incidir en els beneficis que comporta per al medi ambient i per a la societat en general fer un bon ús dels contenidors.

Amb la voluntat de fomentar la recollida selectiva, l´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet compta cada quinze dies amb la visita de la deixalleria mòbil que es desplaça al carrer Creixell els divendres al matí coincidint amb el mercat setmanal (de 9.30 a 11.00). Totes les persones que facin aportacions d´aquells residus especials que generin a casa (bombetes, piles, oli de fregir, cables, radiografies, esprais, tòners, etc) se´ls segellarà el carnet per a la bonificació de la taxa d´escombraries. Si sumen dotze aportacions a l´any obtindran un descompte del 15% en el rebut. Les aportacions es poden fer a la deixalleria mòbil o bé a la deixalleria municipal ubicada al carrer Via Augusta.