Sant Joan de Vilatorrada ha constituït la nova composició del Consell Municipal d´Infants per al curs 2016-2017, en el seu vuitè any de funcionament. Es tracta d´un òrgan consultiu que pretén donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants tant pel que fa a les problemàtiques que els afecten directament, com també sobre aspectes relacionats amb el poble.

El Consell Municipal d´Infants està integrat per nens i nenes de 5è i 6è de primària de cadascuna de les escoles del poble, de l´escola de música, i del centre obert La Cabanya. Els infants són escollits per a un període de dos anys, i com que són de dos cursos diferents, cada any es renova la meitat del Consell i d´aquesta manera s´assegura una continuïtat en el funcionament i en el traspàs de competències entre el grup sortint i l´entrant.

L´acte de constitució d´aquest vuitè Consell es va fer ala sala de plens de l´Ajuntament, amb presència dels infants que han estat escollits nous consellers. Al llarg del curs es reuniran aproximadament un cop al mes fora d´horari escolar per elaborar les propostes i participar activament en projectes engegats per l´Ajuntament o pel Consell Comarcal. L´alcalde, Gil Ariso, valora l´existència del Consell d´Infants «com un espai on donar veu a la infància, atès que la visió que poden oferir del municipi és molt diferent a la de les persones adultes», i destaca «la impòrtància de saber què en pensen, i d´aquesta manera generar una oportunitat per treballar la capacitat d´opinar i posicionar-se sobre allò que els envolta».