Mor el pare Salvador Plans, monjo de Montserrat

El regligiós de 74 anys va ser prefecte de l'Escolania i feia més de 5 dècades que havia estat ordenat

28.11.2016 | 14:42
El religiós Salvador M. Plans.

El religiós Salvador Plans, monjo del monestir de Montserrat, va morir aquest passat dissabte a l'edat de 74 anys, segons ha comunicat l'orde aquest dilluns. El funeral per qui va ser prefecte de l'Escolania es farà aquest mateix dimarts, a les 10.45h a la basílica de Santa Maria i serà presidida per l'abat del monestir, Josep Maria Soler.

Salvador Plans i Vall va néixer al municipi d'Alpens, a Osona, el 28 d´agost de 1942 i va entrar al noviciat a final d'estiu del 1963, abans de ser ordenat sacerdot l'1 d'octubre del 1972. Plans era llicenciat en Teologia, especialitat en monàstica.

Després d'uns anys al Seminari de Vic, l'any 1963 va entrar al Monestir de Montserrat. Va pertànyer, durant un any, a la comunitat de Montserrat present a l'Institut Ecumènic de Tantur, a Jerusalem. Va obtenir la Llicenciatura en Teologia Monàstica en el Pontifici Ateneu Universitari de Sant Anselm de Roma. De retorn a Montserrat, el P. Salvador va participar activament durant molts anys en les Trobades d'Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat, que va fundar el P. Gregori M. Estrada. Entre les múltiples responsabilitats al monestir, el P. Salvador M. Plans va ser sotsprefecte i prefecte de l'Escolania. Va col·laborar amb el P. Ireneu Segarra, el gran mestre del cant litúrgic i director durant 40 anys de l'Escolania. Feia més de 50 anys que formava part de la capella de música del monestir.

El religiós, destaquen fonts del monestir, era un excel·lent coneixedor del cant litúrgic i un bon comunicador de l'experiència de la fe, raó per la qual impartia un gran nombre de conferències a Catalunya i a l'Estat espanyol. Havia estat assistent del visitador de monestirs de monges benedictines d'Espanya, càrrec que el portava a predicar exercicis i recessos en tots ells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Integrants de la taula comarcal, en la primera trobada
El Bages crea la taula per lluitar contra la discriminació per orientació sexual

El Bages crea la taula per lluitar contra la discriminació per orientació sexual

El Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa han convocat la primera trobada de la...

La inauguració de la C-55, segons el No-Do [VÍDEO]

La inauguració de la C-55, segons el No-Do [VÍDEO]

L'obertura del traçat, l'any 1974, va ser objecte d'interès pel noticiari franquista

Carnaval de Sallent: els actes, dia a dia

Carnaval de Sallent: els actes, dia a dia

Dijous es dóna el tret de sortida a la festa, que s'allargarà fins al dimecres de Cendra

Quatre dècades d'esperit carnavalesc

L'Associació El Carrilet introdueix algunes novetats a l'edició d'enguany de la festa, que...

Enllaços recomanats: Premis cinema