El Consell Comarcal del Bages s'ha adherit a un conveni que permetrà als ajuntaments de la comarca poder recuperar 76.000 euros que el 2015 van haver de destinar a evitar el tall de subministraments bàsics d'aigua, llum i gas a persones i famílies en situació de pobresa energètica. En el conveni hi participen l'Agència Catalana del Consum, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, i la Federació de Municipis de Catalunya.

Els ajuntaments del Bages adherits al conveni van haver de fer front amb recursos propis l'any passat a despeses superiors als 76.000 euros per evitar talls de serveis bàsics, i ara, amb aquest conveni n'obtindran el reemborsament fins a aquesta quantitat provinent de fons de la Generalitat. Durant el 2015, aquests pagaments van beneficiar 434 famílies de la comarca, i a banda dels diners aportats pels ajuntaments, s'hi han d'afegir 22.000 euros més procedents d'altres administracions, i això suma gairebé 100.000 euros destinats a aquests ajuts.

Davant d'aquesta situació, el Consell Comarcal del Bages denuncia una vegada més l'incompliment de la llei de pobresa energètica per part de grans empreses subministradores, especialment Gas Natural i Iberdrola, i fa una crida a totes les persones o famílies víctimes d'aquests talls perquè ho denuncïin a l'Oficina d'Atenció al Consumidor. El conseller comarcal d'Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, recorda que part de la llei va ser recorreguda i suspesa pel TC, «però l'article 6, que regula específicament les mesures per evitar la pobresa energètica, és d'obligat compliment».