L'Ajuntament de Cardona i CaixaBank han signat un contracte d'arrendament pel qual prenen el compromís mutu de reconvertir l'antiga biblioteca -de la qual l'entitat bancària n'era la propietària del local- com a espai de co-working.

Amb aquest contracte l'Ajuntament pretén dotar Cardona d'un espai de treball compartit que, segons fonts municipals, «aporti una nova filosofia de treball basada en intercanviar i compartir coneixement i crear sinèrgies entre diferents professionals. Es tracta d'una manera d'aportar a un projecte emprenedor l'oportunitat d'estalvi de despeses i de crear un espai de treball en comú». Espai que disposarà d'una capacitat màxima per a 12 persones, en el qual es generin dinàmiques que estimulin el creixement empresarial entre altres beneficis.

Per al regidor de Promoció Econòmica, Josep Tristany, «és un pas important per fomentar l'emprenedoria i donar oportunitats a tots aquells professionals que volen desenvolupar la seva activitat a Cardona».

A partir d'aquesta signatura, l'Ajuntament de Cardona realitzarà la inversió necessària durant el 2017 per tal de remodelar l'espai amb aquest ús i posar-lo a disposició de les iniciatives empresarials que sorgeixin. Per dur a terme les obres d'adequació es compta amb un ajut de la Diputació de Barcelona.

L'espai es gestionarà seguint un model de gestió públicoprivada en què els treballadors signaran un contracte amb l'Ajuntament que regularà els drets, les obligacions i la normativa d'ús de les instal·lacions. L'antiga biblioteca va quedar en desús l'any 2009, quan es va inaugurar la nova al complex de Cal Badia.