L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada atorgarà una subvenció pública de 4.963 euros a Creu Roja Manresa perquè dugui a terme diverses activitats de caràcter solidari, ambiental, i de seguretat ciutadana al municipi.

L'acord s’ha plasmat en un conveni signat entre l’alcalde de Sant Joan, Gil Ariso, i el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, i dóna un caràcter institucional al treball de cooperació que les dues institucions ja estan duent a terme mitjançant diversos projectes socials al municipi. A canvi de la subvenció, Creu Roja es compromet a prestar serveis de voluntariat, designant personal tècnic per coordinar i gestionar els voluntaris, que realitzaran tasques quatre hores setmanals i amb presència física a les dependències de l’Ajuntament com a mínim cada quinze dies.

L’alcalde, Gil Ariso considera Creu Roja «un pilar fonamental» i assegura que «desenvolupa un rol fonamental en l’acció social i en el desenvolupament comunitari a Sant Joan. Així mateix, l’alcalde posa en valor el paper «clau» que tenen els voluntaris de Creu Roja «en la promoció de la solidaritat i els valors humanitaris i en les accions de prevenció i intervenció en situacions d’emergència».