Sant Fruitós de Bages renovarà l'enllumenat públic amb la instal·lació de tecnologia LED en el 80% dels fanals del municipi, el que suposa unes 2.350 unitats. També en el cas dels semàfors es canviaran totes les actuals làmpades incandescents per d'altres tipus LED.

Aquest tipus de tecnologia suposa un important estalvi energètic i en el cas de Sant Fruitós s'ha calculat que serà del 67,2%, i que es passarà aproximadament d'un import anual corresponent als subministraments elèctrics municipals d'enllumenat públic de 300.000 euros, a uns 100.000 euros. Traduït en consum elèctric, es calcula que es passarà dels actuals 2.072.214 kWh/any a 676.472 kWh/any.

Segons han concretat fonts municipals, en el marc d'aquesta mateixa actuació s'instal·larà un sistema de telecontrol i protecció contra sobretensions en tots els quadres elèctrics d'enllumenat públic, se substituiran 315 braços de façana d'ancoratge de lluminàries i caixes de fusibles pertinents, i es farà la completa substitució de tres quadres d'enllumenat públic per altres de completament nous que compleixin les prescripcions de seguretat del reglament electrotècnic de baixa tensió actualment vigent.