A la cavalcada d'ahir a Balsareny van desfilar desenes d'animals i carros procedents d'arreu de Catalunya i fins i tot de les Balears, que transportaven productes i material de tota mena, des de petites càrregues amb mules fins a grans estructures tibades per cavalls.

Va ser especialment espectacular un carro amb desenes de bótes de cervesa, el dels carreters del Lluçanès amb amb una abundant brancada d'alzina, un de carregat amb tres tones i mitja de troncs, o bé un altre que tot sol ja pesava mil quilos i al damunt carregava mil quilos més de canyes.

Tampoc no hi van faltar matxos i mules més petits amb càrregues no tan pesades però també pròpies de l'època, amb càntirs, sacs de cereals, bótes, fruita, llenya, o petits animalons. També van desfilar un grup de Mossos d'Esquadra d'època, un grup de pageses, o un altre de bugaderes que de tant en tant sorprenien el públic amb petites teatralitzacions.

A la festa també hi va haver lloc per a l'estol de carros amb burrets i ponis de la cavalcada infantil, i per als genets que a la tarda havien de participar a les curses al castell, i que durant la desfilada van fer petites exhibicions davant del públic assistent.