Habitatges del Bages en situació d'exclusió podran fer auditories energètiques

Es mesurarà el consum de la llar i s´aconsellaran mesures d´estalvi que es puguin aplicar

24.02.2017 | 12:15

Unes 60 llars dels municipis de l´Àrea Bàsica de Serveis Socials del Bages es beneficiaran d´un programa que posa en marxa la Diputació de Barcelona i que al Bages és gestionat pel Consell Comarcal. Es tracta de fer auditories energètiques en llars que es troben en situació d´exclusió residencial i que seran valorades i proposades pels propis Serveis Socials de cada municipi.

Es mesurarà el consum de la llar i s´aconsellaran mesures d´estalvi energètic com instal·lació de bombetes de baix consum, virets per a les finestres, regletes amb interruptor, revisió de les factures del consum i assessorament individualitzat sobre l´ajustament del contracte a les necessitats reals de la llar, etc. Algunes d´aquestes mesures de baix cost seran assumides pel propi programa, sense que suposin cap despesa addicional per a la família.

Les persones seleccionades per formar part d´aquest programa han de signar un compromís de participació i han d´assistir a una formació grupal on se´ls donarà consells per millorar l´eficiència energètica de les seves llars, i se´ls informarà també dels drets que tenen com a consumidors.

La finalitat és millorar l´eficiència energètica dels habitatges en situació de pobresa energètica, reduir les despeses de subministraments bàsics (electricitat, aigua, gas o altres combustibles), millorar la qualitat de vida de les persones beneficiàries i identificar necessitats d´intervenció més àmplies de millorar de l´eficiència energètica. Les auditories es faran entre els mesos de març i desembre.

El conseller comarcal d´Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha explicat que "aquesta acció s'emmarca en el compliment de la llei 24/2015 de pobresa energètica. No hem d'actuar només davant dels casos més greus en què ja s'han produït situacions de impagament, sinó que volem actuar també des de la prevenció per evitar possibles situacions d'impagament tot reduint la despesa energètica de les llars".

Respecte al subministrament elèctric a les llars en general, l´Agència comarcal de l´Energia del Bages recorda la importància de tenir una potència contractada adequada (en la majoria de llars, 4,6kW són suficients), mantenir la tarifa PVPC amb discriminació horària i anar amb molt de compte amb els comercials que es presenten d'imprevist a casa nostra oferint-nos grans descomptes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La Muntanya de Sal de Cardona ha rebut un milió i mig de visitants en vint anys

?L'equipament, amb una mitjana de 70.000 visites anuals, s'ha convertit en el principal atractiu...

Un públic totalment entregat s'aboca en la traca final de la festa de la Cabra d'Or de Moià

Un públic totalment entregat s'aboca en la traca final de la festa de la Cabra d'Or de Moià

Moianesos i visitants van acomiadar ahir dos dies de celebració intensa, en què les cercaviles i...

Oló obre una oficina de turisme per promocionar les activitats del poble

Oló obre una oficina de turisme per promocionar les activitats del poble

L'espai pretén ser un punt de referència de l'Ecomuseu, repartit en diversos punts del Moianès

Calendari laboral i escolar 2016/2017

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2017 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2016/17

 
Enllaços recomanats: Premis cinema