L'Ajuntament de Súria ha aprovat per unanimitat en el seu últim ple una moció de suport a la continuïtat de la mineria de potassa a la localitat i en tota la comarca del Bages en condicions de sostenibilitat. La presentació de la moció respon a la inquietud dels representants sindicals de l'empresa minera ICL-Iberpotash davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la resolució de la direcció general d'Urbanisme de la Generalitat que obliguen a aturar els abocaments al runam del Cogulló de Sallent el pròxim 30 de juny.

Les dues decisions, si es fessin efectives, comportarien la interrupció del procés productiu de la mina de Vilafruns de Balsareny i de Sallent, explotació per a la qual hi ha previst un pla progressiu de tancament. La moció, presentada pels cinc grups municipals amb representació al consistori, expressa el suport de l'Ajuntament de Súria als treballadors d'ICL-Iberpotash, amb l'objectiu d'assegurar el futur de la mineria a Súria i al Bages.

Des de l'ajuntament asseguren que volen garantir que l'activitat minera "es desenvolupi de manera sostenible i amb el compromís ferm amb el medi natural, que garanteixi els llocs de treball actuals i que permeti la creació de noves ocupacions relacionades amb el sector". D'una altra banda, en el mateix ple municipal s'ha aprovat l'adhesió de l'ajuntament al manifest "Casa Nostra, casa vostra" de suport als refugiats.

Aquesta iniciativa anima tots els catalans a organitzar-se per traslladar a les institucions la voluntat de la població d'acollir més persones refugiades. La col·locació d'una pancarta a la façana de l'ajuntament amb el lema "Volem acollir" és una de les mostres de l'adhesió del consistori de Súria al manifest.