Regió 7 » Bages »

El golf de Castellgalí serà un punt de càrrega per a vehicles elèctrics

L'espai s'obrirà dissabte i servirà d'oficina de turisme

14.03.2017 | 07:28
El mòdul fotovoltaic, a punt per a la seva inauguració, dissabte

El camp de golf La Roqueta de Castellgalí s'ha dotat d'un mòdul solar que permetrà generar energia elèctrica per a l'autoconsum, i disposarà de dues places d'aparcament equipades per a la càrrega de vehicles elèctrics, motocicletes, bicicletes i carretons de golf. La inauguració d'aquest nou equipament, que també servirà d'oficina de turisme per a la promoció de rutes amb BTT, s'inaugurarà aquest proper dissabte, 18 de març, a les 12 del migdia.

Es tracta d'un EEPoint (Electric Energy Point), amb forma de caseta transportable i amb una coberta de 24 plaques fotovoltaiques de 250 Wp cadascuna per a la generació d'energia «per alimentar qualsevol equip elèctric que es requereixi», segons ha explicat Francesc Toldrà, director de màrqueting de Domini Ambiental, que és l'empresa encarregada del disseny i la fabicació de l'estructura.

La coberta de l'EEPoint té una superfície de 42 metres quadrats, i la potència que s'aconseguirà amb les plaques produirà prou energia per donar la volta a la Ter-ra amb un cotxe elèctric durant un any. Podria produir també l'energia necessària per a dues famílies durant tot un any. Es calcula que l'estalvi en emissions de CO2 serà de 3.500 quilos anuals.

El camp de golf La Roqueta ha cedit l'espai, l'empresa Domini Ambiental ha fet la instal·lació, i el Grup 365 explotarà el negoci del lloguer i càrrega de bicicletes elèctriques que s'hi durà a terme, tot i que el mòdul també servirà per alimentar altres tipus de vehicles i dispositius mòbils o USB.

Més enllà de l'aposta energètica, aquest mòdul també serà un punt de sortida i avituallament de rutes com l'Anella Verda, el Camí de Montserrat, la Ruta Ignasiana, o la Via Blava del Llobregat; i una oficina de turisme, tenint en compte que la seva obertura podria contribuir al creixement de visitants a la zona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Veïns de Navàs, Sallent i Balsareny no tenen servei de Movistar des de fa dos dies

La telefonia mòbil a través d'aquesta companyia als tres pobles només funciona en alguns moments i...

L'R4 manté retards per un esvoranc prop de la via a Viladecavalls

L'R4 manté retards per un esvoranc prop de la via a Viladecavalls

Tot i que ja s'ha restablert la circulació en ambdós sentits, el servei continua amb problemes

Arquitectura rural, cap a l'interès nacional

Arquitectura rural, cap a l'interès nacional

La Generalitat té en marxa el procés per declarar béns culturals les tines de les Valls del...

Sant Fruitós inaugura la plaça Onze de Setembre diumenge, amb el cobert reformat

Sant Fruitós inaugura la plaça Onze de Setembre diumenge, amb el cobert reformat

El nou espai ja s'obrirà al públic a partir de demà, i s'hi farà el mercat setmanal

Enllaços recomanats: Premis cinema