Més recursos i millores en les infraestructures per frenar el despoblament i garantir el futur dels pobles petits. Aquestes són, a grans trets, les principals reivindicacions que ahir va posar sobre la taula l'Associació de Micropobles de Catalunya en unes jornades que es van fer a l'Estany en el marc de la reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a la Catalunya Central del mes d'abril.

La trobada va servir per tractar la realitat i les necessitats dels micropobles (municipis que tenen menys de 500 habitants) i per reivindicar una legislació que reculli les necessitats específiques d'aquest tipus de poblacions. La presidenta de l'associació, Maria Carme Freixa, va reivindicar «la més que imprescindible conscienciació social» pel que fa a la realitat dels micropobles, i l'alcalde de l'Estany i vicepresident de l'associació, Salvador Tresserra, va posar en relleu el paper vertebrador i estratègic que juguen.

En la trobada es va destacar la necessitat de fer front a unes característiques comunes dels micropobles, com són la seva extensió territorial, els recursos limitats, la quantitat de quilòmetres de camins rurals, la necessitat d'un transport públic a mida, i l'envelliment de la població, entre altres temes.