L´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha iniciat una nova campanya de control del compliment de l´ordenança municipal de convivència ciutadana en matèria de gossos, en concret de la vigilància en la recollida dels excrements per part dels propietaris.

Segons fonts municipals, en el primer dia d´augment de la vigilància, que inclou agents de paisà, la policia ja ha denunciat dues infraccions d´aquest tipus. L´objectiu d´aquesta campanya és conscienciar els propietaris de gossos de la seva responsabilitat i alhora mantenir nets els carrers i les zones d´esbarjo. Les infraccions d´aquest tipus poden ser sancionades amb un import de fins a 750 euros.

L´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages recorda que l'ordenança concreta que els propietaris dels animals són els responsables de l'eliminació de les deposicions dels seus animals i no està permès deixar-les a les vies públiques i, en general, a qualsevol lloc destinat al trànsit de vianants. A més a més estableix que les deposicions s´han de recollir i col·locar de manera acceptable higiènicament en bosses d'escombraries domiciliàries o en els llocs que es destinin expressament a aquest efecte.