El Consell Comarcal del Bages ha obert el període per sol·licitar beques per al menjador escolar per al proper curs, atorgades per la Generalitat de Catalunya i gestionades pel Consell. Totes les famílies que no superin els llindars de renda establerts i entrin a la convocatòria tindran assegurada com a mínim una beca del 50% del preu del menjador des del primer moment, sense haver d´entrar en llistes d´espera. Les famílies han de presentar la sol·licitud als centres docents durant les properes setmanes. Encara que cada centre ha marcat els seus terminis, la data màxima de recollida de documentació a les escoles és el dia 17 de maig.

Hi haurà beques per dos imports: el 100% del total del preu de menjador, i el 50%. Les famílies que rebin un ajut del 50% tenen la possibilitat de compactar-lo deixant els nens a dinar a l´escola només alguns dies cada setmana. Però no es podrà compactar de forma continuada, és a dir, durant uns mesos seguits.

Per entrar a la convocatòria de beques, la família ha d´estar per sota dels límits de renda anual marcats:

Primer adult (sustentador principal): 9.667,30 euros

Segon adult (sustentador principal): 4.833,60 euros

Altres adults que integren la unitat familiar diferents als sustentadors principals: 2.416,80 euros

Per cada nen/a de la unitat familiar: 2.900,20 euros

Si la renda familiar anual no supera el llindar del 60% d´aquests imports i s´acrediten altres punts (com família nombrosa, monoparentalitat, infants en acolliment en la unitat familiar, condició de discapacitat de l´alumne o germans, situació de risc social, etc.) es podrà optar a una beca del 100% del valor del preu del menjador.

Les beques del curs 2016-2017

El curs actual, el Departament d´Ensenyament de la Generalitat ha destinat gairebé 1.200.626,50 euros a beques menjador al territori (300.000 euros més que el curs anterior), que han arribat a un total de 2.340 famílies: 2.196 han tingut beca del 50% durant tot el curs; i 144 famílies han accedit a la beca del 100%. D´entre el total de beques del 50%, 1.453 han demanat la compactació (xifra que suposa un 66% aproximadament), tot i que algunes han deixat de compactar perquè durant el curs han rebut ajuts complementaris dels Ajuntaments.