El convergent Salvador Rovira és nou alcalde de Castellcir, en substitució del republicà Eduard Guiteras. El canvi de relleu ja previst en el pacte de govern que totes dues formacions van establir després de les eleccions del 2015 es va produir al ple d'ahir al vespre, en què Rovira va prendre possessió del nou càrrec pel que queda de mandat.

CiU i ERC governen a Castellcir amb dos regidors cadascun, i tot i que la formació més votada a les darreres municipals van ser els independents GIC, que tenen tres regidors, es van quedar a l'oposició pel pacte entre convergents i republicans, que donava l'alcaldia a Guiteras els dos primers anys, i a Rovira els dos últims. Ara, Guiteras és el primer tinent d'alcalde, i la convergent Mireia Navarro passa a ser segona tinent en substitució del republicà Antoni Far-ran.

Fins ara, Rovira també estava al capdavant de les regidories d'Urbanisme, Serveis i Subministraments, mentre que Guiteras assumia pròpiament les tasques d'alcaldia. A partir del nou relleu, «haurem de veure com queda finalment establert el repartiment de feines», apuntava ahir Rovira. De tota manera, fins ara tots dos líders treballaven colze a colze «i ho continuarem fent», amb funcions compartides. Per la seva banda, Farran mantindrà les àrees de Cultura, Comunicació i Joventut, i Mireia Navarro les de Tresorera, Sanitat, Ensenyament, Serveis Socials, i Territori Rural.

Trajectòria de govern i oposició

A banda dels dos primers anys de l'actual mandat, Rovira ja havia tingut experiència de govern durant 4 anys com a tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, a cavall de la dècada dels 70 i la dels 80 i per un partit independent en aquell municipi.

Ja amb CiU, Salvador Rovira es va presentar com a cap de llista a Castellcir a les eleccions del 2011, on es va mantenir a l'oposició fins al pacte de govern amb ERC després dels comicis del 2015. Als dos partits tan sols els van separar 4 vots de diferència; ERC en va obtenir 101, i CiU, 97.