El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat portarà a terme en els propers mesos la instal·lació de faldons per millorar la protecció dels motoristes a la carretera de Terrassa (C-58), en el tram entre Castellbell i el Vilar i Vacarisses.

De moment, el departament ha iniciat el procés de licitació de les obres, que tenen un pressupost d'uns 202.000 euros. Es preveu començar els treballs durant l'últim trimestre d'aquest any, i el projecte té un termini d'execució d'un mes.

L'actuació que ara es licita complementarà l'obra de seguretat viària que el departament va finalitzar l'any passat en aquest mateix tram de la C-58, al llarg d'uns 7,5 quilòmetres de longitud.

Unes obres que essencialment van consistir a instal·lar una mitjana de separació entre els dos sentits de la marxa (com anteriorment ja s'havia fet a la C-55), i que va suposar una inversió de 3,2 milions d'euros.

El que es farà properament és col·locar faldons als trams de bar-rera central metàl·lica que es van instal·lar llavors per reforçar la separació dels sentits de la circulació i evitar xocs frontals, així com en diversos trams de barreres laterals.

Els faldons contribueixen a repartir la pressió en cas de xoc d'un motorista contra els suports de les barreres, fet que redueix les possibilitats de fer-se talls o lesions greus a les extremitats. Aquests elements metàl·lics es disposen a sota de la barrera, i protegeixen i cobreixen els suports per impedir que es pugui produir un impacte directe.