La Unió de Botiguers de Súria i la Fundació puntCAT han signat un conveni per tal que els comerços del municipi que ho vulguin es puguin acollir al programa comerçlocal.cat, fins al 28 de juliol.

Amb aquest programa, els comerços rebran les eines necessàries per aprofitar les oportunitats d'Internet per als seus negocis. En aquest sentit, la Fundació puntCAT posa el seu coneixement i experiència al servei de la capacitació del petit comerç d'àmbit local amb l'objectiu d'impulsar una presència més gran en línia del petit comerç i mostrar els avantatges que Internet ofereix als comerciants per desenvolupar el seu negoci.

Els comerciants de Súria que vulguin participar en aquesta campanya podran concertar una visita trucant al telèfon gratuït 900 866 192 o bé a través del lloc web www.comerçlocal.cat o escrivint al correu info@comerçlocal.cat. Un cop feta la cita, un equip de professionals de la Fundació puntCAT visitarà el comerç en qüestió per desenvolupar el lloc web en català i deixar-lo dissenyat i operatiu durant la mateixa visita. Pel preu d'adquisició del domini puntcat el comerciant obtindrà un lloc web presència de forma gratuïta.

Segons un estudi sobre la transformació digital en el comerç de venda al detall a Catalunya elaborat entre 169 marques, per l'escola universitària de comerç Escodi i per l'organització de comerços de venda al detall Comertia, el 51,1% del sector disposa de comerç electrònic, tot i que el percentatge es redueix al 40% en el cas dels comerciants amb un sol establiment. Si a més a més ens fixem en establiments de menys de 10 treballadors, només 3 de cada 10 empreses té lloc web.