Més de 300 persones es van aplegar aquest diumenge a la tarda la plaça Gran de Santpedor en un acte per reclamar la llibertat del vicepresident del Govern cessat, Oriol Junqueras i els set consellers, del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

L'acte convocat pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Santpedor va encetar a les 5 de la tarda amb una encartellada per tot el poble reclamant la llibertat dels presos polítics; a continuació va tenir lloc la xerrada del professora de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra Josep Ramon Barberà, que en finalitzar va respondre preguntes dels assitents.

A les 7, les actuacions musicals van posar el punt més emotiu a la jornada amb la interpretació de peces reinvindicatives com el 'Cant dels Ocells' (a càrrec de la violoncelista Anna Soler); i del 'Què volen aquesta gent' o 'L'estaca' a càrrec de les corals Cor de Teies i l'Escriny, que van cantar conjuntament. A continuació els assitents van formar, ocupant tota la plaça i alçant cartolines grogues, un llaç groc gegant.

L'acte va acabar amb una botifarrada popular, els beneficis de la qual van anar a parar a la caixa de solidaritat (el 60%) i al CDR (el 40%).