Després de 7 anys de litigis, el Tribunal ha donat la raó a l'Ajntament i la primera empresa constructora de la biblioteca de Sant Fruitós de Bages haurà de pagar una indemnització que ascendeix a gairebé 800.000 euros, a més de les costes processals. El 2010, l'aleshores govern de CiU a l'Ajuntament, va fer fora l'empresa per incompliment i aturada sense justificació de les obres i li va reclamar una indemnització econòmica per danys i perjudicis.

L'empresa, que no hi estava d'acord, va presentar recurs al Tribunal Contenciós Administratiu contra la decisió del govern municipal. Aquest tribunal va fallar a favor de l'ajuntament i l'empresa va presentar apel·lació davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ara, el Tribunal ha donat la racó al govern convergent.

El Grup Municipal del PDeCAT a Sant Fruitós de Bages, a l'oposició, s'ha mostrat molt satisfet per aquest resultat, que «dóna la raó al govern de CiU d'aleshores i es demostra que la decisió de fer fora l'empresa va ser la més correcte pels interessos de tots els veïns de Sant Fruitós, malgrat la mala imatge que suposava el fet d'haver de tenir l'obra aturada durant uns mesos més».

El PdeCAT també ha anunciat que «properament demanarem al govern municipal que una part d'aquests diners es pugui destinar a projectes escollits per la ciutadania, a través d'un procés participatiu, ja que els pressupostos de l'ajuntament de Sant Fruitós, a diferencia de la majoria de pobles de la nostra comarca, no contemplen cap procés de participació ciutadana».

La nova biblioteca de Sant Fruitós es va inaugurar el juny del 2014.