L'Ajuntament ha signat el contracte d'arrendament de la rectoria vella de la parròquia per poder-hi perllongar la ubicació del Museu de Sant Fruitós de Bages -hi està situat des del 2006-, fins que disposi de la nova seu. Es tracta d'un museu dedicat essencialment a la vida quotidiana de pagès, on s'exposen eines dels dicversos tipus de conreus, objectes de casa i els oficis i l'economia més generalitzada del municipi.

L'objectiu de l'Ajuntament de Sant Fruitós és ubicar, si es pot, la seu definitiva del museu a l'històric edifici de Cal Xamal, que va adquirir fa un temps. El problema és que necessita una intervenció prèvia gairebé integral perquè està en molt mal estat. De moment s'han fet obres d'estabilització i reforç, i encara s'ha de fer el projecte executiu per definir exactament què s'enderroca i com es rehabilita.Mentrestant, i tenint en compte que la rectoria vella també ha quedat obsoleta com a museu, s'han llogat dues plantes d'un immoble del carrer Padró per poder ampliar el museu.

L'edifici del carrer Padró ha de servir per a un període transitori d'uns quants anys fins a tenir a punt Cal Xamal. Durant un temps podrien conviure com a museu tots dos espais, combinant la part expositiva amb possibles tallers, o al servei de projectes de recuperació del patrimoni a càrrec del Col·lectiu de Recerca Històrica de Sant Fruitós, que és qui ha gestionat el museu i ho continuarà fent.

L'Ajuntament treballa amb la idea d'un museu amb una part fixa i una altra de dinàmica, amb peces d'altres museus amb els quals es farien intercanvis per poder-les exposar temporalment. Ara, a la rectoria vella hi ha moltes peces i molt disperses.