Tècnics de la Diputació de Barcelona han portat a terme, a petició de l'Ajuntament de Sant Fruitós, un mesurament dels camps electromagnètics en diferents punts sensibles del municipi, a l'entorn de dues antenes de telefonia mòbil situades al nucli urbà a prop de centres educatius i equipaments.

L'objectiu és determinar si en algun lloc els valors mesurats de camp electromagnètic superen o s'acosten als valors màxims marcats per la normativa vigent. Una normativa que fixa els nivells màxims permesos de camp electromagnètic i especifica un nivell màxim permès de camp de 28 V/m (volts per metre).

A Sant Fruitós de Bages, els resultats obtinguts als punts mesurats són comparables als de l'estudi anterior realitzat al maig de 2015 i en els dos casos els valors registrats del camp electromagnètic estan molt per sota dels valors marcats per la normativa vigent, segons fonts municipals.En aquest darrer control s'han augmentat els punts de mesura i també s'han realitzat franges horàries, per tal d'ampliar les dades. Es pot observar a l'estudi que al matí hi ha menys camp elèctric que al migdia per exemple, però que en cap cas se superen els límits establerts.