Quan va néixer la Festa Major Infantil de Sant Joan de Vilatorrada hi ha qui potser es va pensar que els seus responsables s'havien begut l'enteniment. Trenta anys després, el que ha quedat demostrat és que la van encertar de ple. Ahir al migdia, aquesta festa major, la primera al Bages i a Catalunya adreçada als infants, va viure l'espectacle final i el vermut, després d'un cap de setmana en què tots els actes han fet el ple. Ahir, també.

Amb l'excusa d'una tieta que explica la història de la Festa Major Infantil Sant Joan City a la seva neboda, pel parc Catalunya de Sant Joan hi van anar passant tots els personatges que li donen personalitat: el correfoc, les cercaviles de colors, els titelles gegants, els personatges de la infantil, que una grua amb un braç de 50 metres es va encarregar d'elevar per damunt dels caps del públic que s'ho mirava assegut a la gespa... Amb un gran trenta i un pastís inflables com a teló de fons, totes aquestes figures van anar passant per davant dels espectadors. No hi va faltar la pirotècnia i, al final, el confeti i l'himne de la festa: «Sant Joan City, la festa només per als nens i acompanyants...».

Abans, hi va haver tallers i, en acabar l'espectacle, el Vermut amb gana a Cal Gallifa exclusiu per als menuts; com al ball disco, els pares no hi poden entrar.

Miquel Riera, d'El Sidral, entitat organitzadora, destacava com un dels encerts de la infantil que, amb els anys, «ha fet bastants salts qualitatius». Citava, també, la capacitat de coordinar-se amb tots els serveis de l'Ajuntament i, alhora, la predisposició d'aquests, la qual cosa fa que es complementin perfectament pel bé de la festa, que aquest 2018 ha tingut un pressupost de 40.000 euros i que el 13 de juliol estrenarà documental.

Enguany, la temàtica escollida han estat els Drets dels Infants. S'ha fet un cartell per a cada escola de la localitat amb un d'aquests drets i els infants del municipi bagenc hi han aportat una samarreta seva amb algun dibuix al·lègoric. Ahir al migdia, encara lluïen totes penjades al carrer.