Divendres passat, l'Ajuntament d'Olesa va presentar en societat el projecte del nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), que ha de fer créixer la població fins a gairebé 30.000 habitants per a l'any 2025. La presentació dels treballs de redacció de l'avanç del POUM va tenir les conferències sobre urbanisme a Olesa a càrrec de l'arquitecte i urbanista Josep Oliva, l'arquitecte dels serveis tècnics municipals d'Olesa Ferran Saló i, per últim, de l'arquitecte de l'equip redactor de l'avanç del POUM Eduard Fenoy.

Per a Ferran Saló, el POUM és necessari perquè "el pla general d'Olesa va ser redactat i aprovat l'any 1993 i ja han passat més de 17 anys" . Saló creu que "ha arribat el moment de tornar a fer una reflexió sobre l'Olesa que volem, i és per això que plantegem un nou POUM". D'altra banda, per a Eduard Fenoy, arquitecte de l'equip redactor de l'avanç del POUM, és necessari que Olesa "s'obri cap al riu per mitjà d'un gran parc fluvial" i a la vegada "ha de millorar l'aspecte de la seva zona industrial propera a la carretera C-55, ja que és patètica i és el que la gent de fora veu".

L'alcaldessa d'Olesa de Montserrat, Magda Graells, va tancar l'acte assenyalant que "és necessària la participació de la ciuta-dania per tal de dissenyar entre tots l'Olesa que volem en el futur, i en ella hi ha d'haver espai per a l'habitatge, els parcs, els equipaments públics, els serveis i la indústria".