Ahir es van obrir alguns clars sobre el tenebrós futur de La Passió d'Esparreguera plantejat el dia anterior. La Seguretat Social va oferir facilitats a la junta actual de l'entitat per pagar el deute contret de 14.000 euros en fraccionaments mensuals, i ajorna l'execució de l'ordre d'embargament de l'edifici durant 12 mesos. Al mateix temps, l'Ajuntament d'Esparreguera ha agilitat el seu suport a la Passsió per tal d'ajudar l'entitat a recuperar-se dels seus problemes econòmics. S'ha compromès a pagar i, a partir d'ara, aquesta serà una obligació oficialitzada a través d'un conveni -ja que fins ara no s'havia signat cap document. Enguany, la partida destinada serà de 57.400 euros, que s'aniran pagant també amb mensualitat.

Fins que el deute no s'hagi eixugat, La Passió haurà de pagar 1.250 euros cada mes a la Seguretat Social. "Abans que finalitzi aquest any haurem d'haver pagat els 14.000 euros que devem", ha explicat el president de La Passió d'Esparreguera, Manel Roca. "A la Seguretat Social també ens han comentat que si algun mes no ens anés bé pagar, podríem renegociar-ho. Crec que han estat molt amables per part seva", ha afegit Roca.

Des de la junta de La Passió també s'han mostrat satisfets per la resposta de l'Ajuntament davant aquest "embolic". La regidora d'Hisenda a Esparreguera, Adriana Garcia, ha explicat que "aviat La Passió d'Esparreguera rebrà el primer pagament d'uns 32.000 euros corresponent als 65.000 euros acordats per conveni [que es van determinar per tal d'amortitzar els diners que no es poden pagar arran de la suspensió del Consorci per la Cultura], i el segon pagament arribarà a final d'any". A més a més, la regidora també ha explicat que, un cop s'hagi aprovat la justificació de la subvenció de 82.000 euros rebuda el 2009, "l'Ajuntament pagarà 57.400 euros en concepte d'activitats municipals de caire cultural que tenen lloc al teatre. Aquests diners es dividiran en uns 4.000 cada mes". Garcia ha afegit que "enguany no es poden pagar els 82.000 euros per la situació difícil per la qual està passant el consistori".

Per oferir més suport a La Passió, l'alcaldessa d'Esparreguera, Francesca Fosalba, i el regidor de Cultura, Antoni Cabré, es reuniran el proper 14 de juny amb els membres del Centre de Cultura Tradicional de la Generalitat per demanar la seva col·laboració amb l'entitat teatral.