El pintor Jaume Muxart, fill predilecte de Martorell, ja té un museu amb el seu nom. A més, un museu 2.0, completament trencador: un espai dinàmic i canviant, completament preparat per a visites escolars i l'ús de les noves tecnologies. És a l'edifici de la Casa Par, davant la plaça de les Hores. L'edifici, ja inaugurat, en breu serà obert al públic.

D'origen medieval, és, des del 1991, una edificació d'interès. És format per planta baixa, planta primera i planta sota coberta, i presenta unes característiques especials per la seva topografia, ja que el jardí -reconvertit en un nou espai públic- separava les cases de la muralla medieval. La planta baixa disposa d'una sala de 98 metres quadrats -on s'ha recuperat una part dels murs de pedra-, tres sales més i un magatzem. A la planta primera hi ha tres sales més per a exposicions. En una hi haurà el centre d'interpretació, en el qual s'explicarà la història de la Casa Par i la vida de Jaume Muxart.

A la planta sota coberta hi ha un espai per a tallers, un arxiu, una sala de reunions i una zona de consulta de llibres cedits pel pintor. A les sales grans, els nous forjats recorden els antics sostres de bi-gues de fusta i volta de maó. A la resta hi ha forjats de biguetes, revolt ceràmic i cel ras per al pas d'instal·lacions.

El compromís en l'art contemporani i el vessant pedagògic de la figura de Muxart són una plataforma per a la creació, el pensament i la divulgació de l'art contemporani, entès com a element de dinamització social, que serveixi per viure la pintura des de dins i per convertir els ciutadans i els visitants en part activa de propostes expositives i, fins i tot, artístiques.

Es tracta de la visió d'un museu 2.0, que trenca el concepte de museologia del segle XIX . Un lloc multidisciplinari per participar en xerrades, tertúlies, taules rodones, projeccions de pel·lícules, tallers i activitats diverses.

L'acord entre l'Ajuntament de Martorell i Jaume Muxart i Domènech es va signar a final del 2010: un conveni de col·laboració per a la cessió de l'obra més significativa de les diferents etapes del pintor. També s'hi podran conèixer de primera mà els objectes i els escrits personals de l'artista.