El regidor d'Esports de Manresa, Jordi Serracanta, i Carles Sixto, el gerent del Bàsquet Manresa, es van trobar a primera hora del matí al Nou Congost per apreciar sobre el terreny els motius que una de les baranes de la grada hagués cedit diumenge a la nit i dos aficionats es precipitessin en la caiguda, que va ser frenada per la lona del túnel de vestidors. No van prendre mal, no hi va haver lesions, però si una caiguda similar hagués passat just a l'altre fons del pavelló, on no hi ha el túnel, una caiguda de tres o quatre metres hauria estat molt més perillosa.

Sixto i Serracanta van coincidir a afirmar que "la barana va sortir en fallar l'ancoratge i la soldadura". En la visita d'ahir, prèvia que els operaris fessin el que han de ser les reparacions més urgents, també hi era Santi Perramon, responsable de manteniment d'instal·lacions esportives municipals, entre elles la del Nou Congost. La conclusió és que, com a resposta immediata, "es revisaran tots els ancoratges de les grades del pavelló", segons ha assegurat Serracanta.

El regidor també ha manifestat que "les grades i les baranes compleixen la reglamentació vigent. Des que es va inaugurar el pavelló el 1992 es van fent canvis en les zones que ho requereixen i hi ha una partida de manteniment important per tenir la instal·lació en un estat idoni". La despesa anyal per al Nou Congost és de 143.903 euros, repartits en les proporcions del 51% relatiu a tot el personal, el 30% en subministraments i l'11% pel que fa al manteniment. A banda d'altres partides, la neteja externa s'emporta el 6,6%.