Era la jugada del partit. Menys de 40 segons al davant, perdent per només un punt (65-66) després de poc encert però molt esforç. Àlex Mumbrú, una peça determinant al Dominion Bilbao, erra un tir de dos i la pilota cau a terra. No són ni llestos ni ràpids, els locals, i Dairis Bertans és qui ho aprofita per fer el 65-68. Grigonis prova l'empat amb un triple que no té premi i són Hannah i Raül López els jugadors que sentencien amb tirs lliures, i la cistella de Musli no té incidència per evitar la derrota (67-72). Va ser una nit, en concret la segona part, fosca per al Manresa. En 20 minuts, només 7 cistelles en joc, tres obra de Musli, d'un ICL que es va haver de refugiar en els tirs lliures (12 de 16) per plantar cara. Tot i així, no es va estar lluny de guanyar. Una llàstima, perquè ara creix la pressió sobre l'equip, que haurà de treure el coratge a Sevilla.

Milos Milisavljevic va entrar en el cinc inicial de l'ICL Manresa, amb Otvertxenko, Simon, Juan José García i Musli. El joc va ser ben embogit als primers segons, amb intents triples dels uns i els altres errats fins que un rebot ofensiu a càrrec de JJ García va obrir el marcador. Chase Simon va trencar la cintura de Mumbrú per anotar el 4-2. Musli va mantenir els locals al capdavant (6-4) però va cometre dues faltes, la segona innecessària, i va haver de ser rellevat per Sandul. El triple de Mumbrú i dos tirs lliures que va convertir Clevin Hannah van fer capgirar el resultat (6-9).

Hernández va agafar les regnes com a base i el Bilbao s'escapava de sis (6-12, min 5). El murcià va fer un bàsquet de dos en la primera acció damunt de la pista i Ruslan Otvertxenko reduïa una mica més el desavantatge, però Mumbrú va tornar a castigar des de 6,75 metres (10-15). Grigonis i Flis s'afegien al joc, i poc després ho feia Barrera. L'ICL no es deixava anar, amb un Álex Hernández amb confiança en el tir a mitja distància. Sandul feia el 15-19 amb un tir lliure, resultat amb el qual es tancava el quart.

Un bàsquet molt afortunat del visitant Borg va posar més lluny el conjunt basc però la resposta va ser de Flis. Álex Suárez va castigar des del perímetre amb el 17-24. Altre cop era Flis qui va oferir rèplica, amb el 20-24 a sis minuts pel descans. Ibon Navarro va fer entrar Otvertxenko, Musli i Milisavljevic. Un parcial de 5-0 culminat per l'escorta ucraïnès, el primer triple de l'ICL, va avançar els del Congost (25-24).

Després del temps mort de Sito Alonso, Bertans i Chase Simon, que havia sortit poc abans, van anotar sengles triples. Ricky Sánchez va fer la seva primera aparició i va assistir Musli per al 30-29 (min 27). Amb el serbi en ratxa, el Manresa es va situar amb 34-29 abans de tenir un descans ben aprofitat pel Bilbao, 34-34. El que no estava en el guió era el triple de Sandul (39-36), que va donar ales a l'ICL, que va marxar a la mitja part amb un 41-36.