La derrota del Bàsquet Manresa de diumenge amb el Fuenlabrada ha confirmat el que, fins ara, és una constant en la campanya de l'equip d'Ibon Navarro: no ha guanyat cap dels duels amb equips situats en les posicions capdavanteres a la lliga. Deu de les catorze derrotes que ha encaixat l'ICL han estat amb rivals que lluiten per la zona de play-off. Els set primers classificats a l'ACB ja han passat pel Congost, d'on han tret la victòria, alguns dels quals no sense patir, com han estat els casos recents del Gran Canària i el Montakit Fuenlabrada, enfilat per mèrits propis als primers llocs de la lliga Endesa.

Fins al darrer cap de setmana, el conjunt manresà no havia vençut cap dels vuit primers de la lliga, però l'UCAM Múrcia ha aconseguit descavalcar l'Unicaja. Els murcians sí que van caure vençuts en la visita al pavelló bagenc en un dels primers resultats positius d'aquest curs de l'ICL Manresa.

Saber guanyar a casa

L'equip d'Ibon Navarro només ha guanyat 3 partits com a local i n'ha perdut un total de 8. Però mirant les identitats dels equips amb els quals ha cedit, es pot dir que al Congost no ha comès relliscades garrafals. Ha perdut amb els set primers de la lliga més el Joventut en un matx que es va perdre per la mínima, per un punt (84-85), i en un d'aquests finals adversos a cara o creu que sí que és una qüestió a esmenar per part del tècnic i els seus homes.

Amb el Rio Natura Monbus, que està per sota a la classificació amb una victòria menys que l'ICL (6 i 7), comencen una sèrie de partits de l'equip manresà al Congost amb els rivals de la seva lliga i que han de ser crucials per aconseguir afermar la permanència. Dotze són els partits guanyats que es marquen per tenir la salvació com a mitjana normal en una temporada; però Estudiantes i Gipuzkoa són cuers amb només 4 partits guanyats i és probable que enguany amb algun triomf menys que els 12 esmentats n'hi hagi prou per assegurar la categoria. Això si són dues les places destinades per als nous equips (l'Ourense i només un LEB Or pels mèrits esportius i els econòmics).