Han passat tres setmanes, però les sensacions són diferents. Amb la derrota al Nou Congost enfront del MoraBanc Andorra, l'ICL era a tocar de les posicions de descens i l'equip mostrava una davallada de moral preocupant. L'arribada del pivot txec Patrik Auda va actuar de revulsiu en la victòria a Badalona i, després del tràmit a la pista del Barça, l'equip d'Ibon Navarro avui es retrobarà amb la seva afició.

No té pinta que l'Iberostar Tenerife, un equip en ratxa positiva (amb 4 victòries consecutives) ho posi fàcil en absolut. A més, hi ha Grigonis i Musli amb molèsties físiques i la presència i el rendiment de Costa i de Ruslan Otvertxenko dependran dels efectes de la gastroenteritis. Sandul torna en el lloc d'un Montañez que encara és baixa. El Manresa no guanya al Congost des del 23 de desembre, quan va derrotar el CAI, i és hora de canviar aquesta dinàmica.

Cal millorar quart rere quart

Navarro intenta que l'equip no acusi la falta de victòries com a local, que afronti el partit amb mentalitat positiva: "és un mal moment haver de jugar davant el Tenerife, però hem de mirar més el que fem nosaltres".

Segons l'entrenador, "mirarem d'afrontar el partit pas a pas, quart rere quart, intentant millorar i així arribar amb possibilitats de guanyar als darrers minuts". L'Iberostar ve amb tres jugadors que han estat a les files del Bàsquet Manresa, el base Rodrigo San Miguel, el nord-americà Davin White (que va ser un dels herois l'any passat en la victòria a Madrid) i el navassenc Salva Arco.

Navarro declara que "no sé si estaran més o menys motivats per tornar aquí en el cas d'Arco i White. Sí que jo he tingut més contacte amb San Miguel i sé que jugar aquí, venir de visitant, sempre li ha agradat. Rodrigo es troba en un moment molt dolç, l'he vist així poques vegades, potser en un parell de mesos quan era al València en lesionar-se Markovic. Té una confiança increïble".

Sobre l'Iberostar, Navarro opina que "és un equip que juga amb un ritme molt intens, que et genera els problemes a la teva defensa des de la seva defensa, i els seus pivots tenen una gran mobilitat tant amb Sekulic com amb Jones. Estan en forma tant Abromaitis com Javier Beirán, els dos a un nivell espectacular. I després, en la seva línia exterior, disposen d'homes com Richotti i White, que tenen un gran talent, els dónes un meló i et fan una cistella. L'equip es troba còmode amb Txus Vidorrera, està obtenint un gran rendiment dels seus jugadors".

Abans del partit hi haurà un minut de silenci en memòria de qui va ser jugador del Bàsquet Manresa, Ed Johnson, que ha mort aquesta setmana a la ciutat d'Atlanta, als 71 anys.