Els quatre equips que té l'ICL per darrere a la classificació tindran, com els manresans, partits que els poden marcar, de cara al desenllaç del campionat. El Bàsquet Manresa, després d'haver vençut 3 dels seus darrers 4 partits, es troba amb 10 victòries, una més que el CAI (9), i amb més marge amb Movistar Estudiantes (8), l'Obradoiro (7) i el Gipuzkoa (5).

La 29a jornada començarà en el Multiusos Fonts do Sar on hi ha un matx a vida o mort per a un Rio Natura Monbus que es troba ara en posició de descens després de ser derrotat per l'Estudiantes (71-70), diumenge passat. Avui, els gallecs tindran davant un UCAM Múrcia (13) que després de caure en pròpia pista davant l'ICL ha de reaccionar si vol entrar als play-off pel títol. Demà, l'Estudiantes juga a Sevilla (11). Per als col·legials tots els partits ja són finals, mentre que els andalusos poden aconseguir una victòria que els acostaria molt a la permanència. El CAI Saragossa lluitarà a casa del Gipuzkoa Basket per fugir dels darrers llocs. Per als bascos, la situació és desesperada i, si perden, serà molt complicat que s'escapin del darrer lloc.

En la zona alta de la lliga hi ha el clàssic Barça Lassa-Madrid que és marcat per l'eliminació europea dels blancs i el cinquè partit que espera els de Pascual a Krasnodar, el dimarts. En deu dies, el Barça haurà jugat 5 partits, 2 d'Eurolliga i 3 d'ACB (el proper divendres rep el Laboral Kutxa al Palau).

El València, que és el segon classificat a la lliga, és favorit davant l'Iberostar Tenerife que, malgrat donar la imatge fluixa a Manresa, és un visitant incòmode. Pel que fa al Laboral Kutxa, quart a la lliga, no ho tindrà gens fàcil a Fuenlabrada.