El RETAbet ha aconseguit trencar amb la mala ratxa que encadenava i ho ha fet davant d'un Manresa que malgrat jugava sense pressió no ha sabut imposar-se als bascos, que aspiraven avui a tornar a agafar el fil de victòries. El cuer, que ja acumulava cinc derrotes consecutives, en suma avui una de nova, aquest cop davant d'un rival que s'ha mostrat superior durant tot l'enfrontament i que ha acabat sentenciant un marcador favorable per 91-76.

El capità Alex Mumbrú i el poderós Micheal Eric han estat els protagonistes de la victòria dels locals i han frenat la mala ratxa de les últimes setmanes del RETAbet Bilbao Basket, que havia perdut sis dels seus set últims partits.

Mumbrú ha completat un partit impropi per a un jugador de 37 anys, un recital de joc que ha tancat amb uns números espectaculars: 22 punts, 4/6 T3, 8 rebots, 7 assistències, 5 robatoris i 36 valoració. I això que ha fallat dos tirs lliures al final que l'haurien portat a 40 de valoració. L'ovació de gala que li ha regalat Miribilla, al crit de 'MVP' resumeix la trobada del campió del món.

Eric, per la seva banda, ha realitzat el millor partit des de que ha arribat a Bilbao i ha acabat també amb unes estadístiques espectaculars: 19, 8/11 T2, 11 rebots i 29.

El xoc ha estat dominat per uns 'homes de negre' que tenien més que encaminat el triomf abans del descans (36-21, m.14 ) i han trencat definitivament el partit en el tercer parcial (70-43, m.27).

Per part del Manresa, amb Ibon Navarro desesperat a la banda després d'alguna ingenuïtat dels seus jugadors, ho han intentat Joe Trapani (12), Patrik Auda (13) i Marjan Cakarun (8 i 5 rebots), però només en l'inici del xoc el conjunt català ha ofert una mica de resistència.

Mumbrú ha obert el marcador i uns minuts inicials igualats en què el Manresa, de la mà de Cvetkovic, fins i tot s'ha posat per davant (6-7) a punt.

No ha durat molt l'equilibri en l'electrònic davant l'entrada en escena d'Eric, Bamfoth i fins Borg, que amb 5 punts seguits ha ajudat al primer intent d'escapada del RETAbet (21-13) a 2:44 del final d'un primer quart tancat amb còmode avantatge local (24-17).

El Manresa s'ha acostat als bascos (24-19) només començar el segon quart, però en aquesta arrencada del segon parcial el Bilbao Basket la directa i, aprofitant una tècnica a Andric, entre Nikolic i Salgado han provocat un esvoranc al marcador que començava a anunciar el triomf bilbaí (36-21) sense que s'hagués arribat al minut 14 de partit.

Auda i Trapani han intentat rescatar el seu equip, però al descans la diferència dels de negre seguia sent la més àmplia que s'havia vist sobre la pista (48-26).

Un 6-0 al retorn de vestuaris ha aprofundit en la sensació de partit sentenciat que hi havia a la primera meitat (55-36). I més encara quan els de Duran han superat els 20 punts de diferències encara amb més de 15 minuts per disputar-se (64-43).

Fins a 27 punts ha arribat l'hemorràgia a la zona visitant (70-43, 72-45), abans que els manresans maquillessin fins a dues vegades el marcador, que finalment ha quedat a 91-76.

- Fitxa tècnica:

91 - RETAbet Bilbao Basket (24 + 24 + 26 + 17): Borg (10), Bamforth (15), Mumbrú (22), Hervelle (1) i Eric (19) -cinc inicial-; Tabu (1), Salgado (4), Lapornik (5), Todorovic (2), Nikolic (6), Eric (6) i Mendia.

76 - ICL Manresa (17 + 19 + 19 + 21): Cvetkovic (8), Aranitovic (9), Tomàs (9), Trapani (12) i Cakarun (8) -cinc inicial- Rush (5), Suggs (4 ), Montañez (4), Auda (13), Andric (4), Belemene i Sakho.

Parcials: 24-17, 48-36 (descans); 74-55 i 91-76 (final).

Àrbitres: García González, Corts i Sánchez Mohedas. Eliminat per faltes Scott Suggs (m.40). Tècnica a Luksa Andric (m.13)

Incidències: Partit corresponent a la novena jornada de la Lliga Endesa, disputat al Bilbao Arena de Miribilla davant 8.276 espectadors.