«Fa molt temps que no parlem de la permanència», assegurava Ibon Navarro abans de viatjar a Màlaga per enfrontar-se a l'Unicaja. El duel d'aquest vespre és el primer en què l'ICL Manresa pot confirmar el seu descens esportiu. Un desenllaç esperat, en cas de derrota, que no canvia la filosofia de treball de l'equip, explicava l'entrenador de Vitòria: «parlem de fer les coses bé, d'arribar al partit i fer-ho com ens hem entrenat tota la setmana. Aquesta és la manera de competir i guanyar. Si som capaços de fer això, competim i no guanyem, ens podem quedar que fem bé la feina. Si l'objectiu és guanyar i perds, et dispares trets al peu. No hem canviat el discurs dins del vestidor».

El rival per intentar allargar una mica més el desenllaç fatídic no és el millor possible: l'Unicaja, campió de l'Eurocup fa dues setmanes, ve de perdre de manera contundent al Palau Blaugrana davant el Barça (89-70). Un resultat que va desfermar les crítiques del seu entrenador, Joan Plaza, i que va complicar una mica més l'objectiu dels malaguenys en aquest tram final de curs: acabar entre els quatre primers. A més, els malaguenys tenen el dubte d'un dels seus millors jugador, el serbi Nemanja Nedovic, amb problemes en un turmell.

Ibon Navarro defineix l'Unicaja com «un equip amb un nivell atlètic molt alt, amb molts jugadors que poden anotar, rebotar i defensar a un gran nivell. Són campions de la millor Eurocup que hi ha hagut fins ara, juguen a casa i després d'una derrota com la del Palau, per la qual cosa els fa més perillosos». Per tot això, el tècnic de l'ICL creu que serà un duel «d'una dificultat molt alta».

Malgrat la complicació del rival, Navarro espera que l'equip mantingui el nivell mostrat en l'últim partit, fa ja 10 dies, a la pista de l'Estudiantes (90-85). «Estem centrats a treballar i millorar. Acabarem jugant millor del que ho hem fet», pronostica. «M'agradaria veure que l'equip té més guspira, més velocitat, i ser valents com davant l'Estudiantes. Jugarem al cos a cos, amb molts possibilitats de sortir derrotats, però tenim dotze jugadors disponibles i ho intetarem».