L´excapità de l´ICL Manresa Román Montañez té tots els números per ser el nou responsable de la direcció esportiva del club. El santjoanenc entraria en el lloc de Pere Romero, del qual es valora la feina que ha fet els darrers anys, sobretot a l´hora d´aconseguir nodrir la base del club de jugadors de futur. Per aquest motiu, es confiaria en ell per a aquesta parcel·la, a la qual es complementaria amb Nasi Perramon.

Montañez ja va insinuar, durant la seva roda de premsa de comiat del club, després de la victòria davant del Tecnyconta Saragossa, que estava disposat a assumir qualsevol responsabilitat dins de l´entitat i ajudar en la mesura del que fos possible. Tot i el buit de poder que es generarà al club per la marxa de Jaume Arnau de la presidència, una decisió que farà pública divendres, sembla que hi ha el consens a dins de l´entitat que Montañez és la persona adequada per comandar una reconstrucció del club que ha de passar per una aposta més gran per jugadors de casa o, com a mínim, de producte nacional.

En aquest sentit, homes com Khalaf, Sakho o Guillem Jou tindran un paper important i també és busca un entrenador que, en cas que l´equip actuï a la lliga LEB Or, podria ser català. Aleix Duran, segon entrenador d´Ibon Navarro els dos últims anys i que acompanyarà el vitorià a la selecció espanyola sub-20, sembla el millor col·locat, tot i que primer cal esperar a l´assemblea de l´ACB del dia 12 per saber on jugarà el club.