La Fira de Sant Martí de Puig-reig es va inaugurar ahir amb més participació que l'any passat, malgrat les dificultats econòmiques actuals. Els organitzadors de l'esdeveniment, tenint en compte la situació de crisi, han decidit reduir el nombre d'estands prefabricats als pavellons esportius i deixar més espai lliure per als participants. D'aquesta manera, l'Ajuntament s'ha estalviat costos d'infraestructura, al mateix temps que ha abaratit les despeses als expositors.

L'acte d'inauguració va ser presidit pel regidor d'Obres i Promoció Econòmica del consistori de Puig-reig, Toni Clement, amb motiu de l'absència de l'alcalde, Saturnino Domínguez, que ahir al matí era convidat a l'homenatge als bombers que aquest estiu van perdre la vida als incendis de l'Horta de Sant Joan. La música de la Banda de l'Escola Municipal de Música va amenitzar l'estrena de la fira, que també va tenir la presència de la pubilla, l'hereu, la dama i el fadrí.

Toni Clement va explicar l'estratègia que ha seguit l'organització per animar el sector: "érem conscients que enguany, pels temps que corren, hi hauria una demanda d'expositors més baixa; per facilitar i incentivar la participació, el que vam decidir és estalviar el cost de muntatge d'estands prefabricats i oferir l'espai de forma gratuïta, amb la decoració a càrrec de cadascú". Així, dels 31 expositors de la fira, només 12 disposen d'estand, tots ells instal·lats al pavelló poliesportiu, on es reuneix la diversa representació multisectorial. Paral·lelament, ahir també va començar la mostra d'artistes i artesans de Puig-reig i l'exposició de vehicles a càrrec dels concessionaris locals, al passeig Riera de la Sala. La primera activitat del dia, però, va ser el taller de reciclatge, ofert per la UBICP i dirigit per Roser Argelich, a la plaça de la Creu. Els més petits van poder gaudir d'aquesta activitat i els seus treballs seran exposats durant la festa al pavelló.

A la tarda, era prevista la proclamació oficial dels hereus i pubilles, acompanyat per un berenar popular amb coca i xocolata, i la presentació del llibre Pensaments i paraules, que consta d'un recull de textos dels poetes locals, que enguany arriba amb èxit a la vint-i-novena edició.