Manel Nadal, secretari per a la Mobilitat del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, va anunciar ahir, a Casserres, que el Govern català afegirà el servei de transport públic del Berguedà a la integració tarifària entre els mesos de juny i juliol del 2010. Segons Nadal, "la bona acceptació del servei al Bages, i la petició social i dels ajuntaments ha fet que el procés s'accelerés".

En aquest sentit, Nadal va dir que la inclusió del sistema d'integració tarifària per a tot Catalunya estava prevista al llarg del 2012, però que "hi ha la voluntat de tirar endavant aquest procés i culminar-lo a la comarca de cara a l'estiu de l'any vinent".

Manel Nadal, que va ser al Berguedà amb motiu del tradicional dinar de la delegació berguedana de la Cambra de Comerç de Barcelona, va detallar que, "tot i que és una petició latent al territori, cal ser conscients que ens trobem davant un procés complex que requereix estudis tarifaris, i de compensació a les empreses que presten el servei, amb la qual cosa no és possible integrar el Berguedà abans de mitjan 2010".

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, va explicar que "és una petició que l'equip de govern ja havia fet des del primer moment, quan es va posar sobre la taula el projecte del bus urbà de la ciutat".

Gendrau considera que aquesta equiparació de preus en transport públic amb l'àrea metropolitana i comarques ja integrades com el Bages "és un avanç remarcable en mobilitat". Juli Gendrau, però, va recordar que "la integració tarifària també pot acabar tenint un cost econòmic per als ajuntaments". Des de l'1 d'octubre, la integració tarifària del Bages fa que la diferència de preus per als usuaris de la capital berguedana i del Bages, en la línia que va a Barcelona, sigui de fins a 10 euros i, que, per tant, surti més a compte anar a Navàs i tornar a pagar.

Al llarg del dinar de la delegació berguedana de la Cambra de Comerç, a l'espai Sant Pau de Casserres, Manel Nadal va parlar també dels projectes de millora de carreteres que afecten la comarca. Així doncs, va dir que es treballa sobre tres prioritats, la via Gironella- Vic, el desdoblament de l'eix del Llobregat fins a Bagà i els diversos trams de la C-26, que uneix Solsona, Berga i Ripoll. En el cas d'aquesta última i, davant la reivindicació de membres de la Cambra, Nadal va dir que "d'aquí a un any estarem en condicions de començar les obres al tram Navès-Montmajor".