L'exsecretari de l'Ajuntament de Berga i que actualment exerceix aquesta funció al consistori d'Olesa de Montserrat, Òscar González Ballesteros, té pendent de redactar dues actes de dues sessions plenàries berguedanes de l'any 2007. En concret, les actes pendents són les dels plens dels mesos d'octubre i desembre. La manca de les preceptives actes que donin fe pública dels acords presos en aquestes sessions fa que no siguin vàlids. El risc que això suposa és que si algú decidís impugnar-los es podrien declarar nuls, segons fonts consultades per aquest diari.

El protagonista d'aquest cas, Òscar González Ballesteros, ha dit a Regió7 que té previst redactar les actes dels dos plens berguedans que té pendents aquest any, tot i que no ha pogut argumentar els motius que li han impedit fer-ho des de l'any 2007. Preguntat sobre les raons d'aquesta anòmala tardança, l'exsecretari de Berga no ha donat cap explicació, reiterant el seu compromís d'escriure les dues actes en qüestió aquest 2010.

Fonts del govern de CiU esperen que González compleixi el seu compromís amb rapidesa. Així mateix, han exposat que des que van accedir a l'executiu, a mitjan 2007, l'han requerit en multitud d'ocasions, tant a través de trucades telefòniques com de missatges de correu electrònic per tal que redacti els esmentats documentats.

Òscar González Ballesteros va fer-se càrrec de la secretaria municipal de Berga l'any 2005 després de superar les proves corresponents i quan aquest lloc estava ocupat interinament. Va ser-hi fins al 2008. Es dóna la circumstància que seu germà Josep també havia estat secretari a Berga.