El Tren del Ciment ha iniciat avui la nova temporada, que s'allargarà fins a l'1 de novembre, i ha doblat la seva capacitat de transportar viatger, de les 50 passa a les 100 places per viatge. Això és possible gràcies a una nova locomotora dièsel més potent que l'anterior que pot arrossegar 4 vagons en comptes dels 2 que hi havia fins ara. Amb la millora , els gestors d'aquesta instal·lació, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) confien a superar els 22.672 visitants que hi va haver l'any 2009 i que van suposar un rècord històric d'aquest recurs turístic.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques Joaquim Nadal, va estrenar, ahir, aquesta nova maquinària acompanyat de Joan Torres, responsable de FGC, l'alcaldessa de la Pobla, Carme Rossell, i alguns regidors de la corporació poblatana i altres alcaldes de la zona.

L'augment de la capacitat del tren turístic de l'Alt Llobregat suposarà una millora qualitativa, ja que permetrà encabir el mateix nombre de passatgers que caben en un autobús. "Significa la possibilitat que tot el passatge d'un autobús càpiga al tren. Fins ara no podíem. Quan venia un autobús hi havia una part del passatge que s'havia d'esperar al segon tren i com que el recorregut dura 25 minuts, a vegades resultava una mica incòmode. Donar més capacitat, donar més potència és donar més seguretat més oportunitats que el tren faci un servei que és turístic, cultural, que serveix a la Pobla de Lillet a Castellar de n'Hug i a tots els municipis d'aquesta comarca i contribueix a millorar l'oferta turística en tots els seu àmbits", va declarar el conseller Nadal. La nova locomotora és una Shöma de gasoil que estèticament és molt similar a l'actual però que és més gran i més potent. Ha estat batejada amb el nom de Catllaràs en al·lusió a la muntanya poblatana. L'anterior locomotora, la Llobregat està estacionada al Clot del Moro per si s'ha de fer servir en casos d'avaria.

El tren i l'AVE

"La grandesa dels acte d'avui" -ahir per al lector- "és que el Govern de Catalunya dóna tanta importància a la nova màquina d'aquest tren turístic que a l'inici dels treballs de la tuneladora de l'AVE a la Sagrera. Es tracta de coses petites que reguen el territori i coses molt grans que estructuren el territori però totes són importants, les petites i les grans". Així ho va destacar el conseller Nadal, que va fer una crida a encarar el futur amb optimisme i sobretot "en positiu". En aquest línia, el conseller Nadal es va comprometre davant l'alcaldessa de la Pobla a continuar treballant per resoldre alguns temes pendents. En destaquen la continuació de la millora de la carretera B-402 de la Pobla fins a Campdevànol. Una altra actuació és la realització de la variant del municipi, una obra llargament esperada al poble per donar sortida a l'històric barri de les Coromines, objecte d'un pla d'intervenció integral a través del Pla de Barris de l'executiu català.