Una desena de comerciants i tècnics van assistir, ahir a Berga, a la presentació del pla d'ajuts del comerç, serveis, artesania i moda del Consorci de Comerç, Artesania i Moda del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Segons la directora d'aquest ens a la Catalunya central, Bàrbara Minoves, els interessats podran sol·licitar aquestes ajudes fins al 31 de maig.

Aquests incentius donen suport als comerciants per tirar endavant els seus negocis. Per això incorporen ajudes per a reformes de locals; per a la compra i el lloguer de locals; per a la millora dels equipaments de firaires; per a la participació en fires multisectorials; i també per a diverses accions de dinamització i innovació en el terreny comercial.

Segons Minoves, l'any passat es van destinar a la Catalunya central 500.000 euros per a diferents projectes, 31.000 dels quals van anar destinats al Berguedà. Una xifra que representa el 6,3% del total i que va servir per desenvolupar un total de 15 projectes. A la comarca, aquestes ajudes van ser destinades, sobretot, per a la reforma, lloguer i compra de locals comercials.