L'Escola d'estiu per a persones emprenedores que promou el Consorci de Formació i d'Iniciatives Cercs-Berguedà (CFI) ha format en les seves tres primeres edicions seixanta persones de les quals deu han iniciat un projecte empresarial que es manté viu en l'actualitat.

Aquesta és una de les credencials d'una proposta formativa que enguany arrencarà el 3 de juliol i que està adreçada a persones d'entre 18 i 40 anys que tinguin ganes de muntar el seu propi negoci. L'emprenedoria és la clau de volta per sortir de la crisi segons va explicar Marc Bernadich, professor de la Fundació Universitària del Bages (FUB) en la presentació de l'escola, celebrada, ahir. Bernadich va assegurar que entre els seus alumnes saps distingir perfectament els que són del Berguedà "perquè són diferents, hi ha talent, aquí no heu pogut viure de beta" i espavilar-se forma part "del vostre ADN cultural" va assegurar davant la mirada d'un berguedà, Eduard Barcons, gerent del CFI.

L'escola per a persones emprenedores durarà 32 hores del 3 al 12 de juliol amb 8 mòduls formatius. És gratuïta i encara hi ha places. Està acreditada per la xarxa Lluís Vives i permet convalidar crèdits universitaris de lliure elecció. S'hi oferirà formació teòrica i pràctica sobre sobre com fer un pla d'empresa però també es donaran recursos per potenciar la creativitat i la innovació i es faran xerrades perquè nous emprenedors expliquin les seves experiències als fu turs empresaris.

Enguany, a més de la FUB, l'escola comptarà amb la col·laboració de la Universitat de Vic. En els propers anys és vol ampliar a d'altres centres universitaris.