La Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa (Mmbb) ha generat 34 llocs de treball de persones entre els 18 i els 50 anys "de forma sostinguda en actuacions silvícoles per treballs de gestió al bosc". També ha mantingut diferents llocs de treball indirectes. Aquesta és una de les actuacions més destacades per a aquesta entitat, que ha complert el seu primer any de vida. L'entitat la configuren els ajuntaments amb boscos públics: Bagà, Berga, Cercs, Gisclareny, Gósol, la Pobla de Lillet i Saldes.

Fonts de l'entitat han explicat que en aquest primer any de vida "s'han establert les bases per poder ser efectius en la gestió conjunta amb la Generalitat de les 15.977 hectàrees de superfície forestal" dels municipis que integren la mancomunitat.

Entre les actuacions realitzades també han destacat la utilització d'animals per al desembosc de la fusta, la formació sobre gestió forestal així com la planificació de treballs forestal tot l'any "donant estabilitat a les empreses i el treballadors".

Aquesta setmana l'entitat va canviar de president. Plega Nicolás Viso i s'hi estrena Juli Gendrau, alcalde de Berga.